Sosyal ve Kültürel yapı, ekonomik yapı kadar hatta daha da değerlidir. Bir toplumu ayakta tutan, devamlılık sağlayan edinilen değerleri nesilden nesile taşıyan yapı taşlarıdır.
Köyümüzde de bu yapı taşını ayakta tutan önemli bağlar şunlardır;
Aile yapısı ve akrabalık: Köyümüzde eski yıllarda bir aile Büyük Aile'den oluşurdu. Ancak nüfusun hızı artması ve ekonomik sebeplerden dolayı Büyük Aile kavramı devamlılık sağlayamadığı için yerini "Çekirdek Aile" veya "Küçük Aile" yapısına bırakmıştır.
Akrabalık ise aynı soydan gelen Amca, Dayı, Hala, Teyze'den ve kız alıp verme ile de Kaynana, Kayınpeder, Kayınbirader, Baldız ve Enişte'den oluşur. Bu geniş yelpaze içinde herkes birbiri ile akrabalığın verdiği ölçüde iyi davranışlar içinde ve dayanışma halinde bulunurlar.
Dini bayramlarda ve özel günlerde ilk olarak akrabalar baş köşeye konulur.
Komşuluk: Köyümüz komşuluk konusunda çok duyarlıdır. Komşuluk ilişkilerini üst seviyede tutmaya çalışır. Her toplumda olduğu gibi bazı olumsuz durumlar da olabiliyor.
Misafirperverlik: Millet olarak en önemli özelliğimiz "Misafirperverlik" olsa gerekir. Bu kavram köyümüz için de geçerlidir. Gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır ve ikramlarda bulunur. Eski zamanlarda gelen misafir ulaşım ve iletişim şimdiki zaman kadar gelişmemiş olduğundan mutlaka yatıya kalırdı.
Eğitim: Köyümüzde Eğitim seviyesi yüksek seviyededir. Köyümüzden Profesör, Doktor, Diş Hekimi, Çeşitli Mühendislikler, Eczacı, Avukat, Öğretmen, İmam, Polis, vs. gibi meslekler çıkıp ülkemize ve milletimize hizmet etmektedir.
Bayramlar: "Nerde o eski Bayramlar" sözünde dile getirildiği gibi eski zamanlardaki dini bayramların havası şimdiki zamanda olmasa da yine de dini bayramlarda günlerce önceden bayram hazırlıkları yapılır. Bayramda ilk olarak Akrabalar ve Köyün yaşlı ve hasta insanları ziyaret edilir ve hayr duaları alınır. Ziyaret edilen her evde bayram ikramları (tatlı, içecek, şeker, vs.) yapılır.
Düğünler: Düğün konusunda da yine bayram açıklamasında olduğu gibi "Nerde o eski Düğünler" içerlemesini yapmamak elde değil. Eski zamanlarda bir evde düğün olduğu zaman günlerce gece-gündüz tatlı bir düğün telaşı olurdu. Eş, dost, akraba, köylüler düğüne davet edilirdi. Davet edilenler de gündüz günlük işlerinde olup akşam düğüne gitme heyecanına kapılırdı. Bir düğün olacak denildiğinde köyce olarak bayram havası gibi bir havaya girilirdi.
Günümüzde ise düğünler hem kısa sürer hem de Düğün salonlarında yapılıp Kına ve Düğün için Eşe, dosta, akrabaya, köylüye, düğün sahibinin diğer çevresine düğün kartı verilip düğüne davet edilir.
Düğünde oynanan halaylar da eskiden olduğu gibi günümüzde de bölgemizde yaygın olan Bingöl ve Diyarbakır halayı oynanır.
Yemekler: Köyümüzün mutfağı oldukça zengindir. Özellikle eski zamanlarda düğünlerin, bayramların, özel günlerin vazgeçilmez yemekleri Zülfet, İçli Göme, Keşkek, İçli Köfte, Sulu Köfte, Ayran Çorbası'dır. Günümüzde de bu yemekler hala yapılıp bunlara ilaveten çeşitli Börekler, Dolma ve Sarma da eklenmiştir.